2022 Yılı CTE 141 Sözleşmeli Büro Personeli (Ceza İnfaz Kurumu Kâtibi) Uygulama Metinleri Açıklandı

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6'ncı maddesinin altıncı fıkrasının (c) bendi uyarınca 09 Mayıs 2022 Pazartesi ve devam eden günlerde yapılacak olan 141 sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi) uygulamalı sınav metinleri ve uygulamalı sınav değerlendirme kriterleri aşağıda yer almaktadır.

SÖZLEŞMELİ BÜRO PERSONELİ (CEZA İNFAZ KURUMU KÂTİBİ) UYGULAMALI SINAV DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Genel Bilgiler

  1. Sözleşmeli Büro Personeli (Ceza İnfaz Kurumu Kâtibi) uygulamalı sınavlarının Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce geliştirilen Onparmak Klavye Programı ile yapılacağı kararlaştırılmıştır.
  2. Program; internet bağlantısı olan her yerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
  3. Uygulamalı sınav metinleri Genel Müdürlüğümüzce programa daha önceden kaydedilen metinler arasından sistem tarafından otomatik olarak seçilir. Komisyonlarca metin seçimi, eklemesi ya da düzenlemesi yapılamamaktadır.
  4. Uygulamalı sınav süresi 3 dakika (180 saniye)'dır.
  5. Uygulamalı sınav tamamlandıktan sonra sonuçlar, veri tabanında saklanmak üzere program tarafından otomatik olarak kaydedilecektir.
  6. Uygulamalı sınavda ekrana gelecek metinlerin tamamı küçük harfle hazırlanmış ve noktalama işareti kullanılmamıştır. Aday karşısına çıkan metne sadık kalarak noktalama, rakam veya metin dışı bir ibare eklemeksizin metni yazmalıdır.
  7. Yazılacak metin ve yazım alanı ekranda sabit olup, yazım alanının sonuna doğru gelindiğinde, program yazılacak metni otomatik olarak yukarı doğru kaydırmaktadır.
  8. Uygulamalı sınavın bitmesini müteakip sınav sonuç tutanağı iki adet çıkartılacaktır. Tutanaklar aday ile teslim alan görevli tarafından imzalanacak ve tutanaklardan biri adaya verilecektir.

Değerlendirme Kriterleri
Uygulamalı sınav sonuç tutanağında, hem kelime bazlı hem de vuruş bazlı sonuç yer almaktadır. Değerlendirmede kelime bazlı sonuç dikkate alınacak olup, vuruş bazlı sonuçlar bilgi mahiyetindedir.

Değerlendirme kriterleri aşağıdaki şekildedir:

Fazla Vuruş Hatası: Kelimede yer alan bir harfin birden fazla yazılması halinde bu hata türü uygulanır ve 1 (bir) kelime hatası olarak değerlendirilir.

         Örnek-1: adalet => adalett
         
Örnek-2: adalet=>aadalett

Eksik Vuruş Hatası: Kelimede yer alan bir harfin eksik yazılması halinde bu hata türü uygulanır ve 1 (bir) kelime hatası olarak değerlendirilir.
Örnek-1: adalet => adale

Örnek-2: adalet=>adaet

Harf Yer Değiştirme Hatası: Kelimede yer alan iki harfin yer değiştirilerek yazılması sonucu bu hata türü uygulanır ve 1 (bir) kelime hatası olarak değerlendirilir.
Örnek: adalet => adalte

 Karakter Hatası: Kelimede yer alan harf yerine noktalama işareti, rakam gibi karakter yazılması durumunda bu hata türü uygulanır ve 1 (bir) kelime hatası olarak değerlendirilir.

Örnek: adalet => .dalet

Kelime Bölme Hatası: Kelimenin birden fazla parçaya ayrılarak yazılması durumunda bu hata türü uygulanır.
Kelime doğru yazılmak şartıyla birden fazla parçaya ayrılmış ise 1 (bir) kelime hatası olarak değerlendirilir.

Kelime yanlış yazılmak şartıyla birden fazla parçaya ayrılmış ise bölünen her parça 1 (bir) kelime hatası olarak değerlendirilir.

Örnek-1: adalet => ad al et (1 hata)

Örnek-2: adalet => ada al et (3 hata)

Örnek-3: birleştirme => bir leşş tir me (4 hata)

Kelime Birleştirme Hatası: İki kelime arada boşluk bırakılmayarak birleştirilerek yazılırsa bu hata türü uygulanır ve 1 (bir) kelime hatası olarak değerlendirilir.
Örnek-1: adalet bakanlığı => adaletbakanlığı (1 hata)

Örnek-2: adalet bakanlığı => adaltebaknlığı (1 hata)

Örnek-3: adalet bakanlığı => adaletbaknlığı (1 hata)

Fazla Boşluk Hatası: Metin yazılırken art arda birden fazla boşluk bırakılması halinde bu hata türü uygulanır ve 1 (bir) kelime hatası olarak değerlendirilir.

Örnek: adalet bakanlığı => adalet bakanlığı

Karışık Hata: Yukarıda belirtilen hata türleri dışında meydana gelen tüm hatalarda bu hata türü uygulanır. Özellikle adayın metne sadık kalmaksızın noktalama işareti, rakam veya metin dışı bir harf vb. eklemesi halinde bu durum karışık hata kabul edilir ve 1 (bir) kelime hatası olarak değerlendirilir.

Örnek-1: adalet => adlemt

Örnek-2: adalet=>adalet.

Örnek-3: adalet=>adalet,

Örnek- 4: adalet=>ada2let

Eksik Son Kelime: Metnin son kelimesi yazılırken süre bitmesi halinde eksik kalan bu son kelime “Eksik Son Kelime” olarak tespit edilir, ancak kelime hatası olarak değerlendirilmez.

Atlanan Kelime: Sınav metninde bulunmasına rağmen yazılmayan kelime, atlanan kelime kabul edilir ve kelime hatası olarak değerlendirilmez. Ancak ayrı ayrı veya peş peşe toplamda 14 (on dört) kelime atlanması halinde sınav başarısız sayılacaktır.

Söz konusu Yönetmelik hükmü gereğince 09 Mayıs 2022 Pazartesi gününden itibaren yapılacak olan ceza infaz kurumu kâtipliği uygulama sınavında adaylara yazdırılacak metinler aşağıdaki sıralı linklerde verilmiştir.

METİN 1        METİN 2        METİN 3        METİN 4

METİN 5        METİN 6        METİN 7        METİN 8 

METİN 9        METİN 10      METİN 11      METİN 12 

METİN 13      METİN 14      METİN 15      METİN 16 

METİN 17      METİN 18      METİN 19      METİN 20 

METİN 21      METİN 22      METİN 23      METİN 24 

METİN 25      METİN 26      METİN 27      METİN 28 

METİN 29      METİN 30

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.