Eğitim Merkezleri Hakkında Kısa Bilgiler

2 Ağustos 2002 tarihli ve 24834 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 4769 sayılı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Kanunu ile ceza infaz kurumları ve tutukevlerinin ihtiyacı olan nitelikli personelin yetiştirilmesi ve mesleki eğitimlerinin sağlanması amacı ile personel eğitim merkezlerinin kurulması öngörülmüş ve bu eğitim merkezlerinin kuruluş, görev ve teşkilât yapısı anılan Kanunda düzenlenmiştir.

Bu kapsamda Bakanlığımıza bağlı 5 eğitim merkezi bulunmaktadır. 

CTE Personel Eğitim Merkezleri Yetki Alanı Haritası

Ceza ve Tevkifveleri Genel Müdürlüğüne bağlı ceza infaz kurumlarında görevli personellerin genel itibariyle eğitimlerini hangi eğitim merkezlerinde alacaklarına dair harita bilgisi resimdeki gibidir. ( Hizmet içi eğitimler genel itibariyle haritadaki gibi olmakla birlikte bu durumun istisnası çok az da olsa olabiliyor bunlar bireysel eğitimler vs. şeklinde. )

Eğitim Merkezi ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde görev yapacak personelden idare memurluğu öğrencileri ile infaz ve koruma memurluğu öğrencilerinin hizmet öncesi eğitimi ile bu kurumlarda görev yapan personelin aday memurluk, hizmet içi ve görevde yükselme eğitimlerini veren bir kuruluştur. Eğitim Merkezi teşkilât yapısı, Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Öğretim Kurulu, Büro ve bağlı birimler ile Öğretim Görevlilerinden oluşmaktadır.
Eğitim Merkezi Müdürlüğü; müdür ve müdür yardımcısı ve bürodan;

Öğretim Kurulu; eğitim merkezi müdürü başkanlığında, müdür yardımcısı, şube müdürü, altı öğretim görevlisinden; Büro; şube müdürünün yönetim ve sorumluluğunda yeteri kadar memur ve program geliştirme, ölçme ve değerlendirme; sağlık, psiko-sosyal hizmetler ve krize müdahale; idarî ve malî işler; sosyal işler ve spor; bilgi işlem, istatistik, arşiv ve dokümantasyon; öğrenci işleri; araştırma ve geliştirme ile güvenlik birimlerinden;

Öğretim görevlileri; Adalet Bakanının istemi üzerine ilgili kurum, kuruluş veya kurulun yetkili organlarınca ek görevle görevlendirilmeleri uygun görülen yeteri kadar Yargıtay ve Danıştay üyeleri, yükseköğretim kurumları öğretim elemanları, meslekte fiilen on yılını tamamlamış hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile avukatlar, ceza infaz kurumları ve tutukevleri kontrolörleri, ceza infaz kurumları ve tutukevleri müdürleri, doktorları, psikologları, psikiyatristleri, pedagogları, sosyal çalışmacıları ve öğretmenleri ile diğer uzmanlardan, oluşmaktadır.

Eğitim Merkezlerimizde ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik ve yardım merkezi şube müdürlüklerinde görev yapan personele aday memurluk, görevde yükselme, hizmet içi eğitim kursu, hizmet içi eğitim semineri, eğitici eğitimi olmak üzere beş ana başlıkta eğitim verilmektedir.

Eğitim programlarımızın tamamında uluslararası standartlara uygun insan hakları eğitimi verilmektedir.
1. Hizmet Öncesi Eğitim
2. Aday Memurluk Eğitimi
3. Hizmet İçi Eğitim
a) Hizmet İçi Eğitim Kursları
b) Hizmet İçi Eğitim Seminerleri
4. Görevde Yükselme Eğitimi
Yukarıda yazılı ana eğitimlerin yanında aşağıda belirtilen özel eğitimler de verilmektedir.
1. Eğitimci Eğitimi
2. Konferanslar
3. Eğitim Dışı Faaliyetler

Ceza ve Tevkifevleri Personel Eğitim Merkezleri ve Kuruluş Tarihleri

Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Ankara Eğitim Merkezi - 30.10.2000

Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Ord.Prof.Dr.Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi -16.03.2004

 Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi - 26.11.2004

 Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Kahramanmaraş Eğitim Merkezi- 07.06.2005

 Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Hasan Erbil Eğitim Merkezi - 13.03.2013

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.