Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Dönemi Başladı

Adalet Bakanlığının yeni uygulamalarından birisi olan, Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi uygulaması yurt genelinde başladı. Sistemle birlikte özellikle ikinci el araç alım satımlarında emanet hesaba alınan para noterlik işlemlerinin tamamlanmasının ardın ilgili kişinin hesabına güvenli bir şekilde aktarılarak vatandaşların mağdur edilmesi engelleniyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapılan Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve noter ücretlerinin kredi kartlarıyla ödenmesi uygulaması başladı. Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ile vatandaşlar birçok kazanım sağlıyor. Uygulamayla birlikte nakit taşınması esnasında paranın çalınması veya kaybolması riskleri ortadan kalkıyor. Satış bedeli, noterde işlem gerçekleştirilmeden satıcını hesabına geçemeyeceğinden alım-satım daha güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Uygulama kapsamında yine taraflar alım satım işleminin her aşamasında alıcı ve satıcı SMS ve elektronik posta ile bilgilendiriliyor.

UYGULAMA OLUŞABİLECEK MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇİYOR

Yine uygulama kapsamında tarafların anlaşamaması ve satış işleminin iptal edilmesi durumunda, alıcı tarafından yatırılan para, kayıt esansında bildirilen banka hesabına iade edileceğinden dolandırıcılık gibi hileli davranışlardan zarar görme riski ortadan kalkıyor. Yeni uygulama ile birlikte bloke, çek ve benzeri masraflarla karşılaşılmadan satış işlemleri gerçekleştiriliyor.

NOTERLİK İŞLEMLERİNDE ÖDEMELER ARTIK BANKA YA DA KREDİ KARTI İLE YAPILABİLECEK

Yeni uygulamaya giren sistemin bir diğer olanağı ise noterlik işlemlerinde yapılacak ödemelerin kredi kartı, banka kartı ile yapılabiliyor olması. Uygulama kapsamında ödeme aracı seçenekleri çoğaltılarak vatandaşların nakit taşıması ve bundan kaynaklanan riskler ortadan kaldırılıyor. Uygulama kapsamında kayıtlı ödeme araçları sayesinde vergi, resim ve harçların tam olarak hesaplanmasıyla vergi kaybı önleniyor. İşlem sırasında ilgililer SMS ve elektronik posta ile bilgilendiriliyor.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.