2016 Yılı İçerisinde 7500 İnfaz ve Koruma Memuru Alınacak !

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Tatvan İlçesinde yapımı tamamlanan Yeni Adalet Sarayı’nın açılış törenine katıldı. Törende  Konuşan Bakan Bozdağ, Adalet hizmetleri ve yargı alanında atılan adımlara değindi. Konuşmasının içeriğinde ise daha evvelden müjdesini verdiği katip alımıyla birlikte infaz ve Koruma Memurluğuna adım atacak olan yeni adaylar için müjdeli haberler verdi ! Bakan Bozdağ'ın konuşmasından önemli bölümleri sizler için derledik ! 

 

 

 

 

Adalet Bakanı'nın Konuşmasından ;

 

“ Öte yandan hakim ve savcıların sayısını artırmakta yargının hem hızlanması hemde adaletin gecikmeden tecellisi vatandaşımızın hakkına doğru bir biçimde kavuşması bakımından son derece önem taşıdığını biliyoruz. Hakim ve Savcı sayısı son 13 yılda yaklaşık % 57 oranında artmıştır.  Şu anda Türkiye mahkemelerinde görev yapan idari ve adli Hakim sayımız 9808’dir.  Savcı sayımız ise 4878’dir. Toplam 14686 Hakim ve Savcımız vatandaşımızın Adalet talebine cevap vermek üzere vazife ve görev yapmaktadır. Adliyelerde görev yapan personelde son derece önemlidir. Çünkü Hakimlerimiz Savcılarımız üstlendikleri görevleri layıkıyla yerine getirebilmek için liyakatli yardımcı personele de ihtiyaç duydukları bir gerçektir.

 

Daktilonun bulunmadığı kağıdın avukattan istendiği karbon kağıdının dahi bulunamadığı Adliyelerden,  şimdi kimsenin aklına gelmediği bir Adliyeye zabıt katiplerinin Savcıların Hakimlerin nöbetleşe kullandığı bir dönemden bu günlere geldik. Şu anda Türkiye’de yardımcı personel sayımız  58264’dür. bunun anlamı şudur; 2002 deki yardımcı  personel sayısının yüzde yüzyirmibir artışıdır. İnşallah bu senede 3000 zabıt katibi 7500 infaz koruma memuru alımı daha yapacağız. Yıl sonuna doğruda bölge adliye mahkemelerimizin devreye girmesi nedeniyle de ihtiyaç duyulan ilave personelde yine alacağız henüz onun rakamı belli olmadı ama yıl sonuna doğruda ayrıca bir alım yapacağımızı da buradan Tatvan’dan bu konuda haber bekleyen bütün ilgili vatandaşlarımızada  buradan duyurmak isterim.”

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.