3 aylık Enflasyon Farkı Kesinleşti! SSK, Bağ-Kur Emekli Maaşı Ne Kadar, Kaç TL Olacak?

Emekli maaşı zammı ve memurun maaş artışları 3 aylık refah payı hariç belli oldu. 'SSK, Bağ-Kur emekli zammı ne kadar olacak' sorusu en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Öte yandan Meclis'e gelecek emekliye zam düzenlemesiyle milyonların alım gücü yükselecek. Bugün TÜİK'in Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla 3 aylık fark kesinleşti. Bununla beraber meslek meslek emekli maaşı ve memur maaşları tablosu da netleşti.

Emekli zammı düzenlemesi EYT'lilerin de maaşlarının bağlanması ile 15,5 milyon civarında vatandaşı ilgilendiriyor. En düşük emekli maaşı düzenlemesi bütçe çalışmasının netleşmesi sonrası kamuoyu ile paylaşılacak. Öte yandan TÜİK'in açıklamasıyla 3 aylık enflasyon oranı bugün belli oldu. Bu rakamlara göre refah payı hariç 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranı da netleşti. Yani bundan sonra enflasyon sıfır çıksa dahi bu zam oranı kesinleşmiş oldu. Nihai zam oranları refah payı ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı çalışmayla ortaya çıkacak.

EYLÜL 2023 ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Eylül ayı enflasyon rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Eylül ayında aylık bazda yüzde 4,75, yıllık bazda ise yüzde 61,53 olarak gerçekleşti.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI İÇİN 3 AYLIK ENFLASYON FARKI KESİNLEŞTİ

TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre Temmuz'da enflasyon yüzde 9,62, Ağustos'ta 9,09 ve Eylül ayında ise yüzde 4,75 oldu. Tüm bunlarla beraber 3 aylık enflasyon rakamı da yüzde 25,11 olarak kayıtlara geçti.

Eylül ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 3 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 25,11, enflasyon farkı dahil 3 aylık memur zammı ise yüzde 35,73 oldu.

TEK TABLODA TÜM HESAPLAR

Haziran ayında 1351,59 olan Tüketici Fiyat Endeksi Eylül ayında 1691,04'e yükseldi.

  • 3 aylık enflasyon oranı yüzde 25,11,
  • Refah payı hariç 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 25,11,
  • 3 aylık memur enflasyon farkı yüzde 18,
  • Memur toplu sözleşme zammı yüzde 15,
  • 3 aylık memur zammı yüzde 35,73 oldu.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

X (Twitter) Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.