CTE Genel Müdürlüğünden Kurum ve Personele Yönelik Olumsuz Algı Oluşturan Yayınlara Tepki

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü son zamanlarda bazı yayın kuruluşlarında gösterime giren dizilerde aslı astarı olmayan nereden tutulsa elde kalan, gerek kurum gerekse mesleğimizi olumsuz bir algı oluşturarak zedeleyen bazı dizilere karşı daha fazla tepkisiz kalamadı ve gün içerisinde twitter'dan yapılan bir basın açıklaması kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan paylaşımda aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir.

BASIN AÇIKLAMASI 
Genel Müdürlüğümüze bağlı ceza infaz kurumlan ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapmakta olan başta infaz ve koruma memurları olmak üzere tüm personelimiz, infaz ve iyileştinne süreçlerini Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuatımız kapsamında titizlikle yerine getirmektedir. Ayrıca, vefakâr personelimiz sayesinde ülkemizin ve tüm dünyanın içerisinde bulunduğu zorlu pandemi döneminde de bu görev başarıyla yürütülmektedir. Buna karşılık son dönemlerde bazı basın ve yayın organları ve özellikle bir kısım dizilerde ceza infaz hizmetleri çalışanlarına yönelik, kamuoyu nezdinde olumsuz algılara sebebiyet verecek, toplumsal değerleri ve birlikteliği zedeleyecek yayınların yapıldığı üzüntüyle gözlemlenmektedir. Yapılan bu yayınlar, kurumlarımız' zafiyet içerisinde göstermeye ve personelimizi değersizleştirmeye yönelik olumsuz algılar oluşturmaktadır. Kurumlarımız ve personelimize yönelik; düşünce ve ifade özgürlüğü ile eleştiri hakkının sıııı ı laı ı nı aşan, gerçeklikle bağdaşmayan bu yayınları şiddetle kınıyoruz. Konunun takipçisi olunacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur. 
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü

Ayrıca konuyla alakalı olarak Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yunus ALKAÇ da kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımla bu duruma tepkisini gösterdi.

İnfazvekoruma.net olarak bu vb. geçmişte olduğu gibi günümüzde de sırf rating uğruna kurumlarımızı, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı küçük düşürücü ve olumsuz algılarla çevreleyen bütün görsel, işitsel paylaşımları şiddetle kınıyoruz. 

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.