Adalet Bakanı TUNÇ, Noterliklerde Taşınmaz Satışı Uygulamasını Başlattı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, noterliklerde taşınmaz satışı yapılmasına yönelik uygulamayı başlatarak, ilk tapuyu teslim etti.

Ankara 65. Noterliği'nde, noterliklerde taşınmaz satış sözleşmesinin yapılmasına yönelik uygulamayı başlatan Adalet Bakanı Tunç, yeni uygulamanın hayırlı olmasını diledi. Bakan Tunç, taşınmaz satış sözleşmelerinin tapu müdürlüklerinin yanı sıra noterliklerde de yapılmasına yönelik düzenlemenin geçen yıl yasalaştığını hatırlattı.

Noterliğin bir kamu hizmeti olduğunu ifade eden Bakan Tunç, bugüne kadar çok sayıda yeni noterlik uygulamalarının hayata geçirildiğini aktardı. Bakan Tunç, noterliklerde araç tescil işlemlerinin yapıldığını, mirasçılık belgelerinin verildiğini anlatarak, bu uygulamaların vatandaşlara kolaylık sağladığını dile getirdi.

HAFTA SONLARI İÇİN DE ÖNEMLİ KOLAYLIK SAĞLANDI

Taşınmaz satış sözleşmelerinin ülke genelindeki noterliklerde yapılabileceğini belirten Tunç, "Tapuda sadece hafta içi yapılabilen taşınmaz satışıyla ilgili işlemler, nöbetçi noter uygulaması kapsamında hafta sonu da gerçekleşmiş olacak. Bu da önemli bir kolaylık." dedi. Yılmaz Tunç, işlemlerin noterler denetiminde yapılacağını, bunun da uyuşmazlıkları ortadan kaldıracağını söyledi.

Adalet Bakanı Tunç şöyle konuştu:

“Noterlik uygulamalarında önemli bir aşamayı daha kaydettik. Noterlik Kanunu’nda gerçekleştirilen geçen yıl 28 Temmuz tarihinde yargı paketiyle hayata geçen taşınmaz satışlarının noterliklerde de yapılabilmesine imkan sağlayan yasal düzenlemenin uygulamasını bugün başlatıyoruz. Ankara'da, 65. Noter’de bu uygulama ilk kez başlamış olacak. Öncelikle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tabii noterlik bir kamu hizmeti. Hukuki güvenliğin sağlanması açısından, noterlik hizmetleri çok önemli. İşlemlerin hukukçu denetiminde gerçekleşmesi, anlaşmazlıkların özellikle noterlerde yapılan belgeler sayesinde yargının önüne gelen işlemlerde doğru karar verilebilmesi anlamında noterlik hizmetlerine çok önem veriyoruz. Bakanlık olarak da özellikle Noterler Birliğimizle, noterlerimizle birlikte uygulama sorunlarını sürekli konuşarak, tartışarak noterlik hizmetlerinin, vatandaşlarımızın bu hizmetten daha etkin, daha kolay yararlanabilmesi için gerekli yasal düzenlemelere hazırlık yapıyoruz ve bugüne kadar olduğu gibi çok önemli mesafeler de kaydettiğimizi belirtmek istiyorum. Özellikle vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden daha etkin yararlanabilmesi anlamında son yıllarda iktidarlarımız döneminde son 21 yılda bürokrasiyi azaltan, işlemleri kolaylaştıran sayısız düzenlemeler yapıldı. Özellikle bu anlamda tabii ki noterlerimiz de bürokrasiyi azaltan işlemler bakımından noterlik hizmetlerinde de çok kolaylaştırıcı ve vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden yararlanmasını daha etkin ve daha kolay, daha hızlı sağlayabilecek önemli düzenlemelere imza atılmıştı. Bunlardan en önemlisi işte bugün uygulamasını başlattığımız tapuda gerçekleştirilebilen taşınmaz satışının noterlerde de yapılabilmesine imkan sağlayan önemli bir düzenleme.”

BAKAN TUNÇ, İLK SATIŞI İZLEDİ

Adalet Bakanı Tunç, konuşmasının ardından ilk taşınmaz satışı işlemini izledi. İşlemlerin ardından Bakan Tunç, arsa satın alan kişiye tapusunu teslim etti. Programa Türkiye Noterler Birliği Başkanı Emine Çağlayan da katıldı.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.