7. Yargı Paketi, İnfaz ve Koruma Memurları İçin Ne Vaat Ediyor ?

Son günlerde ülke gündeminde olan 7. Yargı paketi ile birlikte hazırlanan taslak metninde Ceza infaz Kurumunda çalışan İnfaz ve Koruma Memurları ile alakalı bir madde var ki personeli bir hayli heyecanlandırmış durumda.

Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ'ın çeşitli TV programlarında yaptığı söyleşilerde de birçok kez dile getirmiş olduğu iyileştirmeler olacak söyleminin resmi olmayan ama tabiri caizse tüm bu söylemlerin vücut bulmuş hali diyebileceğimiz bir taslak metni ile son günlerde personelimiz arasında çok konuşulur bir hale gelmiş görünüyor.

Maddeyle, Ceza İnfaz Kurumları ve Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde fiilen görev yapan infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarına çalışma koşulları ve iş yükü nazara alınarak, her ay ek ödeme yapılması öngörülmektedir. Çalışma koşulları itibarıyla kapalı ceza infaz kurumlarında görev yapan personele açık ceza infaz kurumlarında görev yapanlardan daha fazla tutarda ek ödeme yapılması hüküm altına alınmaktadır. Bu durum aşağıdaki paylaşılan maddeyle daha iyi anlaşılacaktır.

EK MADDE 39- Ceza İnfaz Kurumları ve Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde fiilen görev yapan infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarına  her ay, (6.000) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan aylık katsayı ile çarpımı sonucunda bulunan aylık tutarda ek ödeme yapılır.  Bu ek ödeme, kapalı ceza infaz kurumlarında görev yapan personele (8.000) gösterge rakamı üzerinden ödenir. Ek ödeme tutarı, damga vergisi hariç, herhangi bir vergi, prim ve kesintiye tâbi tutulamaz; her ne şekilde olursa olsun başka bir ödemenin hesaplanmasında dikkate alınmaz.

Öncelikle memur aylıklarına uygulanan aylık katsayı rakamı 2023 için kaç olarak belirlendi ona bakalım;

Hazine ve Maliye Bakanlığı zamlar ve Ocak-Temmuz 2023 döneminde kullanılacak katsayıları yayınladığı genelge ile açıkladı. Buna göre, aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,388581 olarak belirlendi.

Tüm Bu Verilere Göre Hesaplama Nasıl Yapılacak ?

  • Yukarı da Ceza İnfaz Kurumlarından kastedileni, Açık Ceza İnfaz Kurumları olarak değerlendiriyoruz ve bunun yanında Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde fiilen görev yapan infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurları Aylık 6000x0,388581=2.331 TL civarı,
  • Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında görev yapan infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarna ise Aylık 8000x0,388581=3.108 TL civarında bir düzenleme olacağı şeklinde.

7. YARGI PAKETİ NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

7. yargı paketinin; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın ilk kabine toplantısında sunum yapmasının ardından paketin TBMM'ye gönderilmesi bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde 2 hafta bir Pazartesi günleri düzenlenmektedir.

7. yargı paketinin meclise sunulacağı Kabine Toplantısının önümüzdeki hafta Pazartesi 9 Ocak Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

Yapılması düşünülen tüm bu kazanımların olumlu olduğu, lakin taslakta da yer verilmemesinden yola çıkarak yaptığımız yorumda sadece infaz ve koruma memuru ile sınırlı bırakılması, bu durumun diğer sivil personelimizin de şevkini kırabileceği, birlik beraberleğimizin bozulabileceği varsayımlarınında göz önünde bulundurulması gerektiği, bu hakkın tüm personele verilmesi yönünde bir değişiklik yapılması bizlerin temennisidir. Biz Ceza İnfaz Kurumu Personelleri olarak birlikte güçlüyüz. 

Bahsi edilen taslağın hazırlanması, gündeme getirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. 

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KUBADABAD 1 yıl önce

yasa inşAllah geçer zor şartlarda çalışan infaz ve koruma memurlari i̇çi̇n hayirli olsun.