CTE 2020 Yılı İçin İnfaz ve Koruma Memuru, Katip, Sağlık Memuru, Teknisyen, Şoför, Aşçı, Kaloriferci Alımı Ne Zaman Yapılacak ?

Adalet Bakanlığına Bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ( CTE ) hemen hemen olağanüstü bir durum olmadığı sürece çoğunluğunu İnfaz ve Koruma Memuru'nun oluşturduğu, Katip, Sağlık Memuru, Teknisyen, Şoför, Aşçı, Kaloriferci gibi branşlarda personel alımı yapmaktadır. Bu yılda geçen yıllarda olduğu gibi personel alımının yüksek olması beklenmekte, Adalet bakanı Abdulhamit GÜL'ünde yakın zamanda katılmış olduğu, gazeteci Cüneyt Özemir'in Youtube kanalındaki personel alımı, özlük hakları ve liyakat konu başlıklı sorulara cevaplar vermiştir.

CTE Personel Alımı ( İnfaz ve Koruma Memuru ) Taban Puanları İçin Tıklayınız

Bakan GÜL merakla beklenen yeni personel alımı ile ilgili soruya, " Evet alacağız yakın zamanda yine strateji ve bütçe maliyeden onay çıktıkça bunu kamuoyu ile paylaşacağız, hem infaz ve koruma hemde adliye personeli alımını duyuracağız" demiştir.Buradan anlaşılacağı üzerede ilanın Temmuz 2020 başlarında duyurulması ihtimalinin yükseldiğini de söyleyebiliriz. Bakan GÜL'ün bu sözlerinden sonra şimdi gözler merakla paylaşılacak olan yeni ilan duyurusuna kenetlenmiş durumda. Personel alımında en fazla alım ile ön plana çıkan İnfaz ve Koruma (İKM) memurluğu ile alakalı merak edilenlere kısaca göz atalım.

İnfaz ve koruma memuru ilanlarında, asgari olarak erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm boy şartı aranıyor. Adalet Bakanlığına bağlı olarak devlet memuru sıfatıyla görev yapan infaz ve koruma memurlarının bazı diğer şartları da taşımaları gerekiyor. KPSS puan şartıyla gerçekleştirilen infaz ve koruma memuru alımları 2020'de olacak mı merakla bekleniyor demiştik. Yeni cezaevlerinin inşası belirli şehirlerde devam ediyor. Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2006 ile 2020 yılları arasında 161 bin kişi kapasiteli toplam 196 yeni cezaevinin açılışı yapıldı.

İNFAZ ve KORUMA MEMURU YAŞ ŞARTI NEDİR?

İnfaz ve Koruma Memuru (İKM) alımında yaş şartı diğer ilanlara göre biraz farklıdır. İlana başvuru yapacak adayların 18 yaşını doldurmuş olması şartı aranır. Yaş üst sınırda ise alımın yapıldığı yıl değil KPSS 'nin yapıldığı yıl dikkate alınır.

Yani bir kişi İKM alımına başvuru yapacaksa bu kişinin KPSS 'ye girdiği tarihteki yaşı dikkate alınır. Aday şimdi 30 yaşını geçmişse bile 2018 yılında yapılan KPSS 'de 30 yaşından küçükse ilana başvuru yapabilir. Bu nedenle bu sene yapılacak İKM alımına 01 Ocak 1988 tarihinden sonra doğanlar başvuru yapabilecek.

EN AZ LİSE MEZUNU

İnfaz ve Koruma Memuru alımında adaylarda en az lise mezunu olma şartı aranır. Lise , ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından infaz ve koruma alımı yapılır.

KPSS PUAN ŞARTI

İlana başvuru yapacak adayların 2018 yılı KPSS 'ye girmiş ve en az 70 almış olması şartı aranır.

İnfaz ve Koruma Memuru Şartları Nelerdir?

infaz ve koruma memuru alım ilanlarının genel şartları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

- 30 yaşını aşmamış olmak

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki 48. Maddede açıkça ifade edilmiş olan nitelikleri taşımak

- En az lise diplomasına sahip olmak

- Erkekler için 170 cm, kadınlar için 160 cm'den uzun olmak

- Belirtilen aralıkta boy-kilo endeksine sahip olmak

- KPSS'den en az 70 puan almış olmak

- Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak

CTE Personel Alımı ( İnfaz ve Koruma Memuru ) Taban Puanları İçin Tıklayınız

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.